lördag 2 augusti 2008

pimpning

Sedan motgången med punkan och bytet till det nya bakdäcket så har jag och j hunnit prova det under en knappt sex mil lång tur till kungälv och tillbaka. Det fungerade mestadels bra, även om det märktes att det blev ganska stötigt. Däremot insåg vi att ena trissan på växelföraren där bak var minst sagt sliten, varpå även den hamnar på listan över saker som behöver bytas på cykeln..

Efter gårdagens insikt att däcket fungerar bra tillsammans med att trissan behövde bytas, inledde jag dagen med att skriva en shoppinglista inför ett besök hos favoritcykelhandlaren [1].
- däck
- slang
- trissor till växelföraren där bak
- spd-skor
- pedaler

det kändes lätt tokigt att skriva en lista över saker att komma ihåg att köpa när jag skulle till en cykelaffär. Iaf inhandlades sakerna (plus lite till) och det mesta skruvades på ganska snabbt och en kortare testtur genomfördes med lyckat resultat (lyckat betyder här att jag inte trillade när jag testade skorna som alltså sitter fast i pedalerna under tiden man cyklar, vilket är väldigt lätt att glömma lagom tills man ska stiga av).

Framåt tidig kväll så bestämdes det att det skulle inhandlas en mp3spelare i allum som födelsedagspresent. Det blev tandemen dit för att testa allt på riktigt, och det gick hur bra som helst. Det är dock väldigt stötigt att köra med de smalare däcken och det betydligt högre ringtrycket, men det känns faktiskt som att den rullar på märkbart bättre. Förhoppningsvis innebär det att det kommer bli tillfälle att slå vårt tidigare hastighetsrekord på ~59km/h. Dessutom kändes pedalerna och skorna bra. Det är lite ovant och det är framför allt nya muskler som används, men det ska nog kunna tränas upp det också. Jag hade först tänkt vänta med att köpa pedaler till min pendelcykel, men just nu så känns det som att jag kommer köpa det ganska snart.


Iaf så ser cykeln sjukt mycket sportigare ut nu med sina touringslicks och det känns bra med spd-pedalerna och -skorna. Dessutom har jag och j planerat in ytterligare en runda på måndag morgon - allt för att vi förhoppningsvis ska vara så förberedda som möjligt inför de kommande 15milen, och inte minst att jag ska vara redo för ytterligare 15mil dagen efter.
[1] Favoritcykelhandlaren - det har nog bestämts idag att den faktiskt är det, mestadels grundat på att de har ett stort utbud av verktyg och reservdelar hemma, vilket passar mig som oplanerad impulsmekare alldeles utmärkt.

Inga kommentarer: