torsdag 25 september 2008

cykelkärra

I lördags var det dags, återvinningens dag till ära, att köpa en cykelkärra (för last). Istället för att gå på kvalitet så bestämde vi oss för att köpa billigaste möjliga på biltema för 900kr. I vanliga fall så tycker jag bättre om att köpa något bra så man slipper att någonting känns halvkasst osv, men eftersom det finns så många olika typer av vagnar så bestämde vi oss för den billigaste sorten för att komma fram till vad det är vi vill ha, behöver och eventuellt saknar med den billigare. Iaf så inhandlades den för att snarast fyllas med fyra gamla datorer som sedan kördes till återvinningsstationen. Det funkade ganska bra - det var lite ryckigt och sådär, men absolut fungerande för att köra iväg datorerna.

I tisdags cyklade vi och handlade mat med cykelkärran, dock var den då kopplad till tandemen. Vi lät en plastlåda som vi har till återvinningen vara kvar i kärran efter att vi hade kört kartonger mm till återvinningen och stoppade alla matvaror i den - fantastiskt bekvämt ända tills man skulle lyfta den från handlingsvagnen till cykelvagnen och man insåg hur tung den var. Iaf så handlade vi matvaror för 800kr och fyllde den där lådan till bredden. Vägen hem gick som en dans. Bortsett från att rullmotståndet var kort sagt påtagligt så gick det hur stabilt som helst på tandemen trots den ganska tunga lasten. Även om det hördes att det skumpade lite där bak, så märktes det över huvud taget inte alls i handhavandet. Det enda man fick tänka på var att fordonet var ganska långt med tandem och cykelkärra vilket kunde göra det hela lite småkrångligt i vissa svängar.
Vår insikt, med ryggproblem och allt, var att det optimala skulle vara att lossa cykelkärran från cykeln när man handlar, och helt enkelt dra runt på den inne i affären. Att handla rakt ner i cykelkärran tillsammans med egenblippandet skulle göra det hela högst optimalt. Dock behöver isf någon slags dragstång anpassad för en gåendes person ordnas, men det borde ju inte vara ogörbart.

Inga kommentarer: