måndag 22 september 2008

hisingens ck

igår var det bestämt att jag och jonatan skulle ta en tur på tandem tillsammans med hisingens ck på deras distansrunda. Vi kom dit, iklädda vanliga träningsoveraller på en tandem som mest ser gammal och sliten ut, och vi möts med högst skeptiska blickar. Det var intressant, ända tills vi blev tillsagda att vi skulle få hålla oss längst bak. Det var väl ok, även om det kändes lite bittert. Lite då och då under turen så kom det någon förbi och frågade hur det gick, och med tanke på att vi knappt höll hastigheter som höll oss varma (det var varmare att stå still än att cykla) så visste jag knappt vad jag skulle svara men försökte ändå få till något hurtigt att det gick la bra. Efter en paus ute vid havet, i strålande värmande solsken med frisk höstluft och en välsmakande aprikosflapjack, bar det av tillbaka. Ungefär halvvägs(?) tillbaka så tyckte någon att vi skulle hålla igen på tempot. Jag tröttnade. Jag visste inte om det var pga oss eller någon annan, men jag tröttnade på att ligga längst bak och knappt känna mig svettig, hålla ojämn hastighet pga alla som ska dricka längst bak osv osv osv, så jag såg helt enkelt till att vi fick en plats i klungan - delvis för att visa att de åtminstone inte behöver hålla igen för vår skull. Kommentarerna var väl sådär överväldigande, men ingen sade åtminstone uttryckligen till oss att dra oss ur (mer än möjligtvis en som lagom surt kommenterade att så fick vi inte göra). Iaf så gick det alldeles utmärkt att cykla i klunga. Jag försökte hålla ordentligt med avstånd för att folk skulle slippa oroa sig för oss, och väl i mål uttryckte ledaren sin förvåning över hur väl det hade fungerat, och att vi gärna fick komma nästa helg. Skönt med tanke på att han nästan darrade på rösten innan vi åkte iväg..

Det hela gick väl bra, antar jag. Jag hade dock fått ett betydligt öppnare och trevligare mottagande under ride of hope, både när vi körde tandem och när jag körde själv, inkluderat en lockande inbjudan till hisingens ck. Nu kände jag mig mest som någon som skulle komma och förstöra deras runda och faktiskt inte alls önskvärd. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det hela - det är knappt att jag vill komma tillbaka med tandem.
Jag misstänker dock att de hade reagerat annorlunda om vi hade kommit dit med en racertandem och haft likadana cykelkläder på oss och annat som verkar höra till cykelsporten som den utrustningssport det är. Nåja, det är väl så det är..

(samtidigt förstår jag givetvis att de inte vill ha någon nybörjare på tandem som kommer och skapar kaos i klungan som faktiskt kan skada väldigt många, men jag kan inte låta bli att tycka det är tråkigt att bli så pass utdömd i förväg)för övrigt sov jag ungefär 11h inatt..

Inga kommentarer: